تاريخ : پنج شنبه 1395/10/30
کد خبر: 55963

کتاب «اهل بیت در متون اسلامی آندلس» روانه بازار کتاب شد

کتاب «اهل بیت در متون اسلامی آندلس»، تألیف محمدرضا شهیدی پاک، حاصل تلاش مؤلف از سال 1378 تا کنون است که به بررسی میراث مکتوب شیعه در بین متون اسلامی آندلس است که به وسیله علما و دانشمندان آندلسی خلق شده است.

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، در منابع مغربی و اندلسی از رویداد حذف اهل بیت و علویان از جریان قدرت در صدر اسلام و تأسیس دولت اموی در شام و سپس در قرطبه پایتخت اندلس که استمرار استکبار اموی در غرب جهان اسلام بود با عنوان «ملکه الامویه وهلکه العلویه» یاد شده است.

با وجود همه اقدامات امویان در حذفاهل بیت(ع)از صحنه معارف و فرهنگ در آندلس،اهل بیت(ع)، در طی ۹ قرن حضور مسلمانان در آنجا، به وسیله بسیاری از علاقه‌مندان به اهل بیت مورد برسی قرار گرفت و در قلب متون و آثار علما و دانشمندان اندلسی ثبت شد و اهل بیت(ع) از عناوین اصلی تاریخ اندلس است. گزارش‌ها و متون اندلسی در مورداهل بیت(ع)امروزه از اهمیت بالایی در عرصه  معارف دینی و فرهنگ و تاریخخ اسلام و ادبیات و سیاست شیعی برخوردار است.

در پژوهش حاضر معارف مربوط به اهل بیت در ادوار مختلف تاریخ حضور مسلمانان در اندلس از امویان تا بنی‌احمر (۹۸۳هـ/۱۵۱۶م) امده است. هنوز بسیاری از خاورشناسان اروپایی و آمریکایی همچون لینگز ۲۰۰۵، ولیری ۱۹۸۹و پپترز، به روش اموی، می‌کوشند تا مفهوم و مصادیق اهل بیت را که به استناد روایت و قرآن منحصر محمد(ص)، علی، فاطمه، حسن حسین(ع) است به همه صحابه سرایت دهند. اهمیتاهل بیتدر متون اسلامی اندلس، تأکید براین انحصار است.

کتاب «اهل بیت در متون اسلامی اندلس»، تألیف محمدرضا شهیدی پاک عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز با شماره کتابشناسی: ۴۱۲۲۴۹۸ و رده بندی کنگره: ۱۳۹۵ش۹الف۹/۱۰۳DP که توسط انتشارات علویون قم در سال ۱۳۹۵ برای اولین بار در قطع وزیری متوسط و با جلد شمیز چاپ و با ۲۲۴ صفحه منتشر شده است.

مؤلف در پیشگفتار اهداف و انگیزه پژوهش علمی خود را شرح داده است. این اثر در فهرست بندی مفصل، مطالب کتاب در ۱۴ باب و ۵۸ فصل و ۵۵ قسم و ۱۱ فرع دسته‌بندی شده است. عناوین هریک از باب‌ها، فصول و قسم‌ها و فروع با عنوان کتاب ارتباط منطقی دارد که برخی فصول و قسم‌ها و عبارات گرچه کوتاه هستند ولی مطالب و گزارشات و تحلیل‌ها علمی و مستند. فروع زیر قسم‌ها و فصول و فصول نیز زیرباب‌ها آمده‌اند، ارجاعات به صورت زیرنویس هستند. و در پایان هم فهرست منابعی که در پژوهش کتاب استفاده شده معرفی شده است.

خبرگزاری فارس :
خبرگزاری ایکنا :
خبرگزاری ایرنا :