همين خاطر، فعال ترين شكل مخالفت در مباحثات و استدلالات كاديزادليس سيواسيس ۱ است كه يكى از مهم ترين و مشهورترين رخدادهاى فكرى در تاريخ عثمانى به شمار مى آيد. على بن حسن بن صدقه از مؤلفان داراى اصالت سيواسى است كه يك اثر تخريجى درباره الطريقة المحمدية ۲ برگيوى ۳ تهيه كرده است. اين اثر مرجع اصلى كاديزادليس محسوب مى گردد. اين مقاله قصد دارد كتاب مزبور با عنوان ادراك الحقيقه را ـ كه مشتمل بر صدها نقد در مقابله با الطريقة برگيوى است ـ بررسى مى كند.
5 ـ 2. سال سوم، شماره اول
«ادعاى تأثير فرهنگ يهود بر احاديث» ۴ نوشته اوزكان حيدر ۵
مشكل مى توان از نخستين شرق شناسان مدعى تأثير فرهنگ يهود بر احاديث نام برد؛ اما بارتلمى دو هربلوت فرانسوى ۶ (م1965م) نخستين مستشرقى بود كه اظهار داشت بسيارى از فصول آثار حديث از جمله كتب السته ۷ ، از تلمود ۸ گرفته شده اند. ايده ها و ادعاهاى برخى مستشرقين نظير اِى. اسپرينگر، اينگناس گولدزيهر، ج. وجده ۹ و اس. روزنبلات ۱۰ تا اواخر قرن هيجدهم ـ كه به مباحث بسيارى انجاميد ـ مورد حمايت قرار گرفت و استدلالات جديد عده زيادى از مستشرقين آنها را رشد و توسعه داد. در اين مقاله سعى بر اين است كه ادعاها و عوامل آن از منظر محققان اسلامى پژوهشگر سنت هاى يهوديت و مسيحيت، تحليل شود.
«رويكرد نظرى به نظام انتقال حديث مبتنى بر محاسبات احتمال» ۱۱ نوشته هاليس آيدمير ۱۲
در اصطلاح شناسى حديث به اصطلاحاتى مانند ثقه، متقن، عدل، صدوق، متروك، ضعيف و غيره برمى خوريم. از هر يك از اين اصطلاحات براى تعيين سطح اعتبار راوى سنت هاى نبوى استفاده مى شود.
1.Kadizadelis - Sivasis
2.Al - Tariqa al - Muhammadiyya
3.Birgivi
4.The Claims of Judaic Cultures Influence on Hadiths.
5.Ozcan HIDIR
6.Frenchman Bartlemy dHerblot
7.Kutub al - Sitta
8.Talmud
9.G . Vajda
10.S. Rosen Blatt
11.A Theoretical Approach To the System of Transmission of Hadith Based on Probabilility Calculations.
12.Halis AYDEMIR