النهايه تصريح شده است (محاسن التأويل، ج 3. ص45، 93، ج 4، ص20، 28، ج 5، ص 59، 379، ج 7، ص173).
با توجّه به آن چه گفته شد، ميزان توجّه صاحب نظران پس از ابن اثير به کتاب النهايه روشن ميشود. بررسي کاربردي معاني کلمات در النهايه و ارائه نظرات قوي با استفاده از قويترين نظرات لغوي، باعث شده نظرات وي در دو قسمت شرح حديث و شرح کلمه مورد تأييد و اعتماد اکثر محقّقان قرار گيرد. چنان چه اکثر نخبگان در موضوعات مختلف علوم اسلامي، در هر دو قسمت شرح حديث و کلمه، نظرات ابن اثير را بر خيلي ديگر از نظرات ترجيح ميدهند. لذا ميتوان گفت نظرات ابن اثير در النهايه مورد توجّه و اعتماد عموم علما و صاحب نظران پس از وي بوده است و هيچ شک و شبههاي در اين زمينه نميتوان داشت.
در مجموع، ميتوان نتيجه گرفت که ابن اثير يکي از زبردستترين غريبنگاران حديث است که با نگاشتن النهاية في غريب الحديث و الأثر، يکي از جامعترين، قابل استفادهترين و غنيترين کتابهاي غريب الحديث را به جامعه علمي مسلمانان اعم از شيعه و سنّي ارائه کرده است.
تواناييهاي فردي ابن اثير، تسلّط او بر علوم مرتبط با غريب الحديث همچون لغت و حديث، و همچنين بهرهگيري از همه دستاوردهاي گذشتگان، سه عنصر اساسي در موفّقيت او در اين دانش است.
از اين رو، با گذشت بيش از هشت قرن از تأليف اين کتاب، ميتوان توجّه بالاي علما و صاحبنظران پس از او به کتاب را دليلي محکم بر قوّت کار وي دانست.