امام صادق علیه السلام
إذا حَزَنكَ أمرٌ مِن سُلطانٍ أو غَيرِهِ فأكْثِرْ مِن قَولِ : «لا حَولَ و لا قُوّةَ إلاّ باللّهِ» ؛ فإنَّها مِفتاحُ الفَرَجِ ، و كَنزٌ مِن كُنوزِ الجَنّةِ .
هرگاه از سوى حاكمان، يا ديگران اندوهى به تو رسيد، ذِكر «لا حول و لا قوّة الاّ باللّه (هيچ قوّت و قدرتى مگر به اتّكاى خدا نيست)» را فراوان بگو؛ كه آن كليد گشايش است و گنجى از گنجهاى بهشت.
بحار الأنوار : ج۷۸ ص۲۰۱ ح۲۹
پایگاه حدیث نت: كتاب دو جلدی «مصابيحالانوار فی حل مشكلات الاخبار» تأليف السيد عبدالله، تحقيق مجتبی محمودی به زبان عربی، در قطع وزيری به تازگی از سوی سازمان چاپ و نشر دارالحديث منتشر شده است.
به گزارش پایگاه حدیث نت، در مجموعه احاديث گران بهايی كه از معصومان(ع) به يادگار مانده، همچون برخی آيات كتاب الهی، مواردی وجود دارد كه فهم مدلول واقعی آنها، نياز به دقت و تبحر ويژه ای دارد و در اصطلاح علم الحديث به اين دسته از احاديث، احاديث مشكله اطلاق می شود و از ديرباز، عالمان و محققان بزرگی در تبيين برخی از آنها،رساله ها و يا كتاب هايی ارائه داده اند.يكی از اين قبيل آثار ارزشمند كه ۳۶۳ مورد از احاديث مشكله را در خود جای داده و به شرح و بررسی آن پرداخته، «مصابيح الانوار فی مشكلات الاخبار» تاليف سيد عبدالله (ت ۱۲۴۲ ه ق) است.مؤلف از شاگردان ممتاز سيد محسن اعرجی و شيخ جعفر كاشف الغطا بوده كه در زمينه های مختلف، همچون: تفسير، حديث، شرح حديث، كلام و ... قلم زده و در زمان خودش به «مجلسی سانی» معروف بوده است.او ضمن بررسی محتوای هريك از روايات نقل شده و شرح و توضيح مفردات و دشواری های متن، به آرا و نظرات و شرح حال مختلف، از جمله علامه مجلسی، پدر دانشمندش، محدص جزائری، فيض كاشانی، محقق مازندرانی و غيره پرداخته است.در تحقيق اين اثر گرانقدر، به سه نسخه مهم خطی تكيه و به بيش از ۲۲۵ مصدر حديثی و لغوی مراجعه و همه آراء و اقوال به دقت، مستند سازی شده است و همراه با ۱۳ فهرست به جامعه علمی كشور تقديم شده است.پژوهش های اين اثر در گروه احيا و تصحيح متون پژوهشكده علوم و معارف حديث مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحديث صورت گرفته است.
كتاب دو جلدی «مصابيح الانوار فی حل مشكلات الاخبار» تاليف السيد عبدالله، تحقيق مجتبی محمودی به زبان عربی، در قطع وزيری و ۱۰۰۰ نسخه به تازگی از سوی سازمان چاپ و نشر دارالحديث منتشر شد.