موضوعات پرداخته شده است: ادعاى يهودى بودن اعتقاد به بداء، افتراى جعل بداء از سوى ائمه رافضى ها، امكان تغيير قضا و قدر از ديدگاه اهل سنت، محو و اثبات در نگاه مفسران اهل سنت.
فصل دوم. نسبت جهل به خداوند
ريشه چنين نسبتى به شيعه اين است كه تعريف خاصى از بداء به اشتباه به شيعه نسبت داده شده است، براى پاسخ به اين اتهام، به 44 آيه، 13 روايت، اقوال علماى شيعه، و چگونگى اعتقاد شيعه به صفات الهى تمسك جسته است.
فصل سوم. جايگاه و معناى بداء از نظر شيعه
نويسنده در اين فصل روشن مى سازد كه بداء در قضا و قدر غير حتمى واقع مى شود. در ادامه، به اعتراض ها و انكارها نسبت به اين نوع قضا و قدر از دو جهت پاسخ داده شده است: عدم فهم درست از قضا و قدر، عدم تمييز ميان تقدير و علم.
فصل چهارم. نگاهى به احاديث بداء
اين فصل عهده دار گردآورى احاديث بداء در كافى است. اين احاديث به چهار دسته تقسيم شده اند: پنج حديث درباره اهميت بداء، سه حديث در تفسير برخى آيات مربوط به محو و اثبات و تغيير اجل، چهار حديث درباره انواع قضا، و چهار حديث در نفى جهل از خداوند.
باب چهارم. شبهه تحريف قرآن كريم
باب چهارم، يعنى آخرين باب كتاب، سه فصل را در بر دارد:
فصل اول. طعن ها در ضمن طرح شبهه تحريف
نويسنده در ابتدا معناى تحريف و انواع آن را بيان مى كند و سپس به اتهام هايى كه به استناد كافى وارد شده است، پاسخ مى گويد. موضوعات مورد بررسى، عبارت اند از: ادعاى استناد شيعه به احاديث تحريف قرآن براى اثبات امامت، ادعاى بطلان استدلال شيعه درباره عدم وقوع تحريف، اتهام توطئه در احاديث كافى، جعل حديث در ميان مخالفان، ادعاى اعتقاد شيعه به صحت همه احاديث كافى، كافى از ديدگاه