ديگر روزها نماز نمى خواند.
امام در پاسخ نوشت: دروغ گفته است؛ خدا دهانش را خرد كند! در هر شب از ماه رمضان، بيست ركعت نماز بگذار تا بيستم ماه و در شب بيست و يكم، صد ركعت و در شب بيست و سوم نيز صد ركعت نماز بگذار و در هر يك از ده شب آخر، سى ركعت نماز بجا آر.
دو.
عرضه ديگرى كه مى توان آن را حدّ ميانه احاديث منفرد و مجموعه اى دانست، عرضه اى مربوط به احاديث وقف و صدقه مى باشد. مسئله چگونگى وقف و دائمى بودن يا نبودن و حالتها و صورتهاى گوناگون آن كه بستگى فراوانى به خواسته ها و نيّت واقف دارد، پاسخها و راه حل هاى متفاوتى را در پى داشته است. ۱ بازتاب نخست اين تعدّد، اختلاف بوده است و از اين رو، صفّار (محدّث مشهور شيعى) به امام حسن عسكرى(ع) نامه مى نويسد و از سبب اين اختلافها جويا مى شود. شيخ صدوق و شيخ طوسى اين مكاتبه را گزارش كرده اند و كلينى نيز بدون نام بردن از صفّار، آن را آورده است. صدوق مى گويد:
۰.كتب محمّد بن حسن الصفّار(رضى اللّه عنه) إلى أبى محمّد الحسن بن على(ع) فى الوقوف و ماروى فيها عن آبائه(ع)؛ فوقّع(ع):الوقوف تكون على حسب ما يوقف أهلها، إن شاء اللّه تعالى. ۲
۰.صفّار به امام حسن عسكرى(ع) نامه مى نويسد و درباره وقفها و آنچه در مورد آن از پدرانش روايت رسيده، جويا مى گردد.
امام مى نگارد:وقفها بر طبق آنچه صاحبانشان وقف كرده اند، [اداره] مى شود، ان شاء اللّه!
1.جهت آگاهى از اين پرسشها و پاسخها، بنگريد به مكاتبه هاى شيعيان با امامان نهم و دهم و يازدهم در: وسائل الشيعه، ج۱۹، ص۱۷۵ (كتاب الوقوف، باب دوم).
2.الفقيه، ج۴، ص۲۳۷، ۵۵۶۷؛ تهذيب الأحكام، ج۹، ص۱۲، ح۲؛ الكافى، ج۷، ص۳۷، ح۳۴