پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
لا يَعتَقِدُ قَلبُ مُسلِمٍ عَلى ثَلاثِ خِصالٍ إلَا دَخَلَ الجَنَّةَ. قالَ: قُلتُ: ما هِيَ؟ قالَ : إخلاصُ العَمَلِ للّهِِ، وَالنَّصيحَةُ لِوُلاةِ الأَمرِ، ولُزومُ الجَماعَةِ، فَإِنَّ دَعَوتَهُم تُحيطُ مِن وَرائِهِم.
ـ به نقل از زيد بن ثابت ـ :پيامبر خدا صلىالله عليه و آله فرمود: «دل هيچ مسلمانى با سه خصلت گره نمىخورد، مگر آن كه به بهشت مىرود». گفتم: آنها كداماند؟ فرمود: «خالص گردانيدن عمل براى خدا، خلوص و خيرخواهى نسبت به زمامداران، و پيوستگى با جامعه اسلامى؛ چرا كه دعاى آنان، از هر سو آنان را در ميان گرفته است».
سنن الدارمي : ج1 ص80 ح233 و ح231
راوی: اين نكته علاوه بر آن كه يك تجربه بشری است ، از آموزه های قرآنی است.
حجت الاسلام والمسلمين«سيد محمود طباطبايی» در مصاحبه اختصاصی با راوی گفت :بايد توجه داشته باشيم كه هر كار خوب و بزرگی رهزن دارد ، و بايستی نسبت به آسيب های احتمالی آن هوشيار باشيم. وی تصريح كرد : شيطان هنگامی از درگاه الهی رانده شد ، خواسته ای مطرح نمود و آن مهلت تا قيامت بود«انظرنی الی يوم يبعثون» . خداوند نيز به او مهلتی طولانی عطا فرمود . شيطان پس از مهلت گرفتن ، گفت : «لاقعدن لهم صراطك المستقيم» من حتما در سر راه مستقيم تو می نشينم تا افراد را منحرف نمايم . بنابراين در مسير كارهای خوب و با ارزش مانند برپايی عزای سالار شهيدان و هر كار مثبتی بايستی بر افراط و تفريط ها و انحرافات احتمالی مواظبت نمود . حجت الاسلام محمود طباطبايی با بيان اينكه مراسم عزاداری اباعبدالله الحسين (ع) با اقشار مختلف مردم در ارتباط است ،تصريح كرد : گاهی عدم اطلاع كافی، زمينه ايجاد انحراف را فراهم می آورد . وی رواج فرهنگ شفاهی (شفاهی گفتن و شفاهی شنيدن) را از زمينه های آسيب های احتمالی مراسم عزاداری عنوان كرد. مسئول گروه سيره و تاريخ پژوهشكدۀ علوم و معارف حديث با اشاره به راهكارهای زدودن انحرافات و خرافات از مراسم مذهبی افزود : محور اين كار آگاهی بخشی به مردم است . البته روش های اين آگاهی بخشی متنوع و متفاوت است.تهيه كتاب ها ، نرم افزارها ، فيلم ها و سريال هايی كه پژوهشگران سيره و تاريخ بر آن نظارت داشته باشند، از جمله اين راهها است . همچنين نقد و بررسی آثار ضعيف و تحريف پراكن و برنامه هايی كه با مستندات تاريخی و شئونات ائمه اطهار عليهم السلام مغايرت دارد از ديگر كارهای لازم است . وی با اشاره به تاثير مبلّغ در مراسم مذهبی تصريح كرد : ما بايستی به آموزش مبلغان بپردازيم و آنان را با منابع معتبر و غير معتبر آشنا سازيم . حجت الاسلام و المسلمين طباطبايی گفت :ما بايد بپذيريم هر حوزه متخصص مربوط به خود را نياز دارد ، بنابراين بايستی در مورد تاريخ و سيره معصومان نيز افرادی به شكل تخصصی تربيت شوند. وی گفت : دين اسلام بر اساس عقلانيت و فطرت است و اگر به درستی در جامعه منعكس گردد فرهيختگان و جوانان به آن گرايش پيدا می كنند ، اما اگر دقت نكنيم و دچار افراط و تفريط شويم چه بسا باعث دلزدگی و دوری جوانان از فرهنگ و مراسم دينی و مذهبی شود . حجت الاسلام و المسلمين محمود طباطبايی با اشاره به ايام سوگواری دهه محرم از خطبا ، مداحان ، مسولان هيئات مذهبی و همه كسانی كه در بر پايی خيمه عزای امام حسين (ع) و ياران باوفايش نقش دارند ، خواست تا با مطالعه بيشتر و شناخت منابع معتبر به درستی پيام رسان قيام عظيم عاشورا باشند تا در ثواب شهدای كربلا شريك شوند .