منظور توضيح و تبيين روش علامه در نقد احاديث نوشته شده فهميد، اين است كه معمولاً با اصل كار و تا حدى با روش آن موافق اند و آن را مثبت ارزيابى مى نمايند.
البته در اين ميان برخى نسبت به بخش اخبار جعلى اعتراضاتى دارند. آيت الله رضا استادى مى فرمايند:
اين كه شنيده شده كه يكى از اعاظم مراجع تقليد(ره) به صورت انتقاد فرموده بود: چنين تأليفى در شيعه سابقه نداشته، ظاهراً مقصودشان همين بوده كه در شيعه كتابى به عنوان اخبار موضوعه نداشته ايم و گرنه تحقيق و بررسى اخبار و مقايسه آنها با هم و كشف برخى از تحريف ها و تصحيف ها كه حجم عمده كتاب الأخبار الدخيلة را تشكيل مى دهد، در شيعه سابقه طولانى دارد. كتاب هايى از قبيل مرآة العقول، الوافى، شرح الفقيه و از همه مهم تر منتقى الجمان شاهد اين مطلب است. ۱
شديدترين اعتراضى كه عليه اين كار علامه صورت گرفت، مقاله اى است با عنوان «النقود اللطيفة على الكتاب المسمى بالأخبار الدخيلة» كه توسط حضرت آيت الله صافى گلپايگانى نگاشته شد.
ايشان در اين مقاله، نظر مرحوم علامه را درباره جعلى بودن ده روايت از روايات ـ كه مربوط به اشخاص ملاقات كننده با امام زمان(عج) است ـ نقد مى كنند.
آيت الله صافى گلپايگانى در مقدمه خود در اين مقاله پس از اعتراضات نسبتاً تندى به كتاب الأخبار الدخيلة مى فرمايند:
چنين تصور نشود كه ما اصل مسلم وجود احاديث تحريف شده و جعلى را منكريم و مقصود ما حكم به صحت تمام احاديث موجود در كتاب هاست. اعتماد به روايات بايد براساس قواعد صحيح، سالم و عقلانى باشد؛ بخصوص قواعدى كه در روايات معتبر ذكر شده است. هدف ما اين است كه: