البتّه در سده چهاردهم، مسائل ديگرى مطرح شد و دهها تأليف ديگر از ناحيه مخالفان پديد آمد. اينجا بود كه عالمان شيعه شروع به پاسخگويى به اشكالات و شبهات جديد مخالفين شيعه كردند و بدينگونه آثار علمى عظيم شيعه همچون كتاب جهانى «الغدير» و كتاب عظيم «اَلذَّريعة» پديد آمد. ۱ امّا همه اين عالِمان خود را وامدار كارهاى عظيم علمى ميرحامد حسين در اين عرصه مرزبانى عقايد شيعه مىدانند. صلابت و تعصّب زياد وى در تبرّى از دشمنان اهل البيت عليهم السلام نيز از لابلاى اين نوشتهها كاملاً مشهود است. فعّاليّتهاى ميرحامد حسين در اين زمينه را به دو مرحله مىتوان تقسيم نمود.
الف - جمعآورى كتابهاى موافقين از اهل سنّت
هر صاحب عقل و منطق و آشنا به طريق مناظره مىداند كه قبل از پرداختن به پاسخ اشكالات بايد بتوان دلائل و سخنانى از عالمان و بزرگان مورد اعتماد آنها شناخت و اقامه كرد تا خصم را قانع و دليلش را نقض كرد. مرحوم علّامه به اين نكته، كاملاً توجّه داشته و سعى و تلاش بسيار در تحقّق آن مبذول نمودهاند. به عنوان نمونه به مواردى اشاره مىكنيم:
1. در نامهاى چنين مىنويسند:
دلم بسيار شيفته تحصيل كتابهاى مناقب اهل بيت عليهم السلام است كه توسّط عالمان اهل سنّت نوشته شده و اينگونه به ذهنم خطور مىكند كه در شهر بغداد - كه محلّ اجتماع اهل عناد و تجمّع بزرگان مشهور آنهاست - در اين موضوع كتابهاى بسيار موجود باشد. اگر شما تلاش كنيد و كمر همّت ببنديد و جناب شيخ عبدالحسين طهرانى را به تهيّه اين كتابها تحريك كنيد، حتماً تعدادى از اين كتابهاى با ارزش را به دست خواهيد آورد. من در اين نامه، فهرستى از نوشتههاى اهل سنّت در فضائل حضرت على عليه السلام را مىنويسم تا عاملى براى تحقّق اين درخواست و بردارنده موانع باشد. ۲
1.ميرحامد حسين، محمّدرضا حكيمى، ص ۹۷
2.الدرر السنيّه، ص ۲۶