لغات دشوار، ترجمه خطبهها، كلمات و سخنان ادبى حضرت زينب(س) بررسى و پس از آن، اشعار و سخنان آن حضرت در روز عاشورا، ايّام اسارت و هنگام ورود به مدينه، به صورت جداگانه بيان شده است. در كنار اشعار حضرت زينب، جملاتى كوتاه و در عين حال، مسجّع و آهنگين و احاديث و عباراتى به نقل از پيامبر و پدر و مادر، از ايشان در حافظه تاريخ ثبت شده كه در اين رساله ذكر شده است. صناعات و آرايههاى ادبى در سه بخش عمده بلاغت: معانى، بيان و بديع با ذكر يك يا چند شاهد مثال از كلمات و خطبههاى حضرت زينب(س) تعريف شده است و بر اين اساس، در كلام حضرت زينب ميزان استفاده از صنايع بديعى بيش از ساير اقسام بلاغى است و ميزان استفاده از محسّنات لفظى از معنوى بيشتر است و قسمت عمده اين صنايع لفظى را سجع و جناس و انواع آنها به خود اختصاص مى دهند. آمار كاربرد سجع متوازى نيز از انواع ديگر آن بيشتر است و از ميان جناسها، جناس لاحق به كرّات، در كلام ايشان تكرار شده است و از ميان محسّنات معنوى علم بديع، مراعات نظير و انواع مبالغه (تبليغ، اغراق و علو) به وضوح به چشم مىخورند. بيشترين قسم از آرايههاى بيانى، به ترتيب، تشبيهات و استعارات است و بيشترين استفاده، تشبيه، تمثيل و استعاره مكنيّه، و از ميان صنايع معنوى نيز وصل، فصل و قصر بيشتر در كلام ايشان مشاهده مىشود.
محلّ نگهدارى و شماره بازيابى: كتابخانه دانشكده ادبيّات و علوم انسانى دانشگاه تهران؛ 1385 ن 883 س / 297/974؛ كتابخانه مركزى دانشگاه تهران؛ 32994
8. نقش حضرت زينب(س) در اسلام (فارسى)؛ آزاده كريمى خالدى؛ كارشناسى سطح دو؛ مدرسه علميّه حجّت، ويژه خواهران، 1386.
شخصيّت حضرت زينب(س) در خانوادهاى شكل گرفته كه منبع نور و وحى الاهى است و همه كمالات انسانى و فضائل معنوى در اين خانواده متجلّى است.