تاريخ : پنج شنبه 1400/12/19
کد خبر: 74115

«دعاهای نهج‌البلاغه» منتشر شد

کتاب «دعاهای نهج ابلاغه» اثر حسین اکبری به همت مؤسسه بوستان کتاب روانه بازار نشر شد.

کتاب «دعاهای نهج‌البلاغه» اثر حسین اکبری به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۱۹۲ صفحه منتشر شد.

امیرالمؤمنین(ع) که انسان کامل و امام نور و هادی امت نبوی و مقتدای پیروان دین محمدی است، دعاها و مناجات‌های فراوانی دارد که از قلب سلیم و زبان معصومش صادر شده است.

در کتاب شریف نهج‌البلاغه شماری از این دعاهای آسمانی دیده می‌شود که افزون بر کارکردهای مختلف، کارکرد تبلیغی و آموزشی نیز دارد. یادگیری دعاهای امیرالمؤمنین(ع) و دقت و تأمل در این دعاهای پر معنا می‌تواند ما را با نیازهای حقیقی و اساسی خودمان آشنا سازد و در پی آن دعاهای ما را تغییر دهد. با تغییر دعاها، سبک زندگی ما نیز به سبک زندگی امیرالمؤمنین(ع) نزدیک خواهد شد.

اثر پیش رو با این هدف، دعاهای امیرالمؤمنین(ع) در کتاب شریف نهج‌البلاغه را گردآوری و دسته‌بندی کرده و شرح مختصری از آن ارائه داده است.

ساختار اثر

این اثر در شش فصل تألیف شده است؛ فصل اول این کتاب با عنوان «شناخت امیرالمؤمنین(ع)» است که به ویژگی‌های شخصیتی آن حضرت پرداخته است. «شناخت دعا» عنوان دومین فصل از این اثر است که در این فصل پس از بیان مباحثی در خصوص دعا از منظر قرآن و روایات، نقش دعا در فعالیت‌های زندگی و ارکان و عناصر تشکیل‌دهنده دعا مورد بحث و بررسی قرار گرفته است؛ در ادامه، کارکردهای دعا (عبادی، اعتقادی، روحی و روانی، تقربی، دفاعی و تبلیغی) تبیین شده است.

نویسنده در سومین فصل از این اثر، به بیان کلیاتی در مباحث دعا در نهج‌البلاغه پرداخته و پس از بیان جایگاه و اهمیت دعا در نهج‌البلاغه، به دعاهای امیرالمؤمنین(ع) در نهج‌البلاغه اشاره می‌کند و سپس به انواع این دعاها (تقاضایی و مناجاتی) می‌پردازد.

«دعاهای امیرالمؤمنین(ع) در خطبه های نهج‌البلاغه» عنوان چهارمین فصل از این کتاب است که در این فصل، ۲۱ خطبه که دارای دعاهای حضرت در این کتاب شریف است را بیان می‌کند و در این اثر، در ابتدای هر یک از خطبه‌های مذکور، به ترسیم فضای کلی خطبه اشاره شده است.

فصل پنجم «دعاهای حضرت در نامه‌های نهج‌البلاغه» را تبیین می‌کند که در این راستا، سه نامه ۱۵، ۳۱ و ۵۳ مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد که از جمله این دعاها، طلب خیر، فرونی عمر، سلامت جسم و وسعت روزی است. در این اثر، در ابتدای هر یک از نامه‌های مذکور، به ترسیم فضای کلی نامه پرداخته شده است.

ششمین و آخرین فصل از این اثر، به «دعاهای امیرالمؤمنین در حکمت‌های نهج‌البلاغه» اختصاص یافته که در این میان، حکمت‌های ۱۰۰، ۲۷۶ و ۴۷۲ معرفی و در این اثر، در ابتدای هر یک از حکمت‌های مذکور، به ترسیم فضای کلی حکمت پرداخته شده است.

تقاضای سلامت دین و جسم

«وَ نَسْأَلُهُ الْمُعَافَاةَ فِي الْأَدْيَانِ كَمَا نَسْأَلُهُ الْمُعَافَاةَ فِي الْأَبْدَانِ؛ ما از او سلامت در دین می‌طلبیم. آن گونه که سلامت در بدن ها را تقاضا می‌کنیم!» این عبارت اشاره به نکته لطیفی است که آن این که اگر مردم به همان اندازه که به عافیت و سلامت جسمانی اهمیت می‌دهند، به سلامت دینشان اهمیت می‌دادند، وضع خوبی داشتند ولی افسوس! یک بیماری محضر جسمانی گاه انسان را به دنبال طبیبان متعدد می‌فرستد، در حالی که به خاطر ده‌ها بیماری خطرناک معنوی و اخلاقی و دینی، حتی به دنبال یک طبیب هم نمی‌رود!

علاقه‌مندان جهت خرید اینترنتی این کتاب می‌توانند به نشانی اینترنتیwww.bustaneketab.irمراجعه کنند.

منبع :ایکنا
خبرگزاری فارس :
خبرگزاری ایکنا :
خبرگزاری ایرنا :