تاريخ : دوشنبه 1395/6/29 تاریخ ایجاد:
کد خبر: 53544
ایمان، عامل اصلی استحکام توان دفاعی کشور

ایمان، عامل اصلی استحکام توان دفاعی کشور

رهبر انقلاب اسلامی، «ایمان» را عامل اصلی استحکام توان دفاعی کشور برشمردند و خاطرنشان کردند: جنگ نامتقارن به همین معنا است و طرف مقابل با وجود داشتن ابزار و تجهیزات پیشرفته، فاقد عامل ایمان است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار شرکت‌کنندگان در همایش سراسری فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سپاه را «سنگر مستحکم انقلاب» و «عنصر شاخص دفاع از امنیت داخلی و خارجی و هویت برجسته و ممتاز و مورد نیاز برای پیشرفت کشور و حرکت به‌سوی آرمان‌ها» دانستند و ضمن اشاره به برخی انحراف‌ها برای مقابله با اجزای اصلی قدرت نرم و معنوی نظام اسلامی و تحریف آنها، گفتند:
یکی از اجزای مهم قدرت نرم جمهوری اسلامی، بی‌اعتمادی مطلق به قدرت‌های سلطه‌گر و در رأس آنها آمریکا است و این بی‌اعتمادی باید روزبه‌روز گسترش یابد.
گزیده سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی:
فرمانامام (رحمه‌الله)برای تشکیل نیروهای سه‌گانه‌ی سپاه ناشی از نگاه نافذ و دوراندیشانه و دلِ نورانی آن مرد بزرگ و الهی /
اهمیت و ارزش و جایگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی:
جمله‌ی معروف امام (رحمه‌الله) مبنی بر اینکه «اگر سپاه نبود کشور هم نبود» به این دلیل بود که سپاه، شجره‌ی طیبه‌ای است که از هویت آن،ایمانو حرکت انقلابی و جهادی می‌تراود و حفظ کشور و انقلاب نیز منوط به استمرار این عناصر مهم است.
لازمه‌ی رسیدن به آرمان بزرگانقلابیعنی «تشکیل تمدن نوین اسلامی» و دفاع از نظام اسلامی در برابر توطئه‌ها، «حرکت انقلابی و جهادی»:
اکنون بعد از گذشت ۳۷ سال از انقلاب اسلامی به‌خصوص بعد از دوران دفاع مقدس، حقیقت سخن آن انسان عمیق، مجرب و متوکل به خدا در مورد سپاه، بیش از پیش روشن‌تر شده و باید گفت «سپاه سنگر مستحکم انقلاب است».
دفاع از امنیت داخل و خارج از مرزها یکی از وظایف اساسی سپاه پاسداران است:
سپاه علاوه بر حفظ امنیت و مسائل دفاعی، در عرصه‌های دیگری همچون سازندگی، عمران، خدمت‌رسانی به محرومان، مسائل فرهنگی و هنری و تولید فکر انقلابی، نقش‌آفرین و تأثیرگذار است که این اقدامات باید ادامه یابند و به اطلاع مردم و افکار عمومی نیز رسانده شوند.
اقدامات دفاعی، سازندگی و فرهنگی سپاه، برجسته و ممتاز است/ چنین ارزیابی از اقدامات سپاه، واقع‌گرایانه و غیر جانبدارانه است:
حتی دشمنان نظام و انقلاب نیز چنین قضاوتی درباره‌ی سپاه پاسداران دارند.
حفظ هویت سپاه، اقدامی مهم و نیازمند هوشیاری و آسیب‌شناسی دائمی است:
حفظ، به معنای توقف در زمان نیست بلکه باید همگام با تغییر ابزارها و پیشرفت‌های دشمن، سپاه نیز به پیشرفت‌های خود در عرصه‌های علم و فناوری و نوآوری‌ها قانع نباشد و حرکت رو به جلو متوقف نشود.
«امنیت» موضوعی بسیار مهم و زمینه‌ساز پیشرفت معنوی و مادی جامعه :
ازجمله وظایف سپاه، تأمین امنیت داخلی و خارجی است و اگر امنیت خارجی وجود نداشته باشد، و در خارج از مرزها جلوی دشمن گرفته نشود، امنیت داخلی هم از بین خواهد رفت.
لازمه‌ی رفع تهدیدهای نظامی، اقتدار روزافزون نیروهای مسلح :
در طول سال‌های گذشته گاهی اوقات سخنانی از جانب برخی مسئولان مطرح شده مبنی بر اینکه رفع تهدید نظامی و جنگ به‌دلیل فلان اقدام بوده است، درحالی که این سخنان صحیح نیست، زیرا تنها عامل رفع تهدید نظامی، «اقتدار دفاعی و نظامی» و «ایجاد ترس و رعب در دشمن» بوده و خواهد بود.
برخی اظهارنظرهای اخیر مبنی بر اینکه علت پیشرفت برخی کشورها، جمع‌آوری سازمان‌های نظامی آنها بوده است:
باور این سخنان از کسانی که به آنها نسبت داده شده، بسیار سخت است، اما اگر چنین سخنانی واقعاً بیان شده باشد، حرف غلطی است.
کشورهایی که گفته می‌شود سازمان نظامی خود را جمع‌آوری کردند، به اختیار خود این کار را نکردند بلکه آنها در جنگ جهانی نابود شده بودند و به آنها اجازه ندادند که سازمان نظامی داشته باشند.
هیچ عاقلی نیروی دفاعی خود را کنار نمی‌گذارد، بنابراین باید قدرت دفاعی کشور را روزبه‌روز استحکام بخشید.
«ایمان» ، عامل اصلی استحکام توان دفاعی کشور:
جنگ نامتقارن به همین معنا است و طرف مقابل با وجود داشتن ابزار و تجهیزات پیشرفته، فاقد عامل ایمان است.
نمونه‌ی بارز جنگ نامتقارن در عراق روی داد و آن هنگامی بود که نیروهای مردمی عراق که فاقد تجهیزات پیشرفته‌ی نظامی هستند اما از ایمان بالایی برخوردارند، توانستند مناطقی را آزاد کنند که نظامیان آمریکا و هم‌پیمانان آنها، از ابتدای حضور در عراق نتوانسته بودند آن مناطق را به تسلط خود درآورند.
«تحریف اجزای قدرت نرم نظام اسلامی» :
در کنار حرف‌های غلطی که درباره‌ی توان دفاعی کشور گفته می‌شود، برخی غلط‌پردازی‌ها و تحریف‌ها هم درباره‌ی بعضی از مفاهیم انقلاب انجام می‌شود که خطر آن، از سخنان غلط بیشتر است.
نفی مفهوم «استقلال» و مساوی دانستن آن با انزوا، یکی از این تحریف‌هاست: هدف اصلی از نفی استقلال، پیروی از نظم‌های ترسیمی قدرت‌های سلطه‌گر است که متأسفانه عده‌ای دانسته یا ندانسته، درحال تکرار این موضوع هستند.
«استقلال، فرهنگ و اعتقادات»، مایه‌ی هویت یک ملت :
به چه دلیلی باید از هویت واقعی خود دست کشید و از روش‌های غلط و مفتضح غربی‌ها پیروی کرد؟
موضوع شرم‌آور «همجنس‌گرایی»، یکی از موارد برخلاف مصلحت و خلقت بشر: در تبلیغات جهانی به‌گونه‌ای فضاسازی و هوچی‌گری می‌کنند که اگر کسی منکر این مسائل خلاف شود، احساس انزوا کند و به همین علت حتی برخی مقامات غربی برای رأی آوردن از چنین تفکر غلطی اعلام طرفداری می‌کنند.
نتیجه‌ی عدم استقلالی که غربی‌ها بر آن تأکید می‌کنند، چنین وضعیتی است؛ حال آیا ما باید تفکر الهی و نورانی اسلام را رها کنیم و پیرو چنین تفکر مفتضحی شویم؟
یکی دیگر از تحریف‌های اجزای قدرت نرم نظام اسلامی، «مساوی دانستن آرمان‌گرایی با عدم عقلانیت» :
آرمان‌گرایی عین عقلانیت است زیرا اگر ملتی بدون آرمان شود، همانند وضعیت امروز جوامع غربی از درون تهی و پوچ خواهد شد.
آنچه که موجب شوق به پیشرفت و حرکت در ملت‌ها می‌شود، آرمان‌ها هستند و هرچه این آرمان‌ها والاتر، مجرب‌تر و نورانی‌تر باشند، حرکت صحیح‌تر خواهد بود.
یکی دیگر از تحریف‌ها درخصوص اجزای قدرت نرم نظام اسلامی :
یکی از عناصر قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران، «بی‌اعتمادی مطلق به قدرت‌های سلطه‌گر جهانی» است که امروز مظهر آن آمریکا است.
تأکید بر لزوم گسترش بی‌اعتمادی مطلق به آمریکا:
متأسفانه برخی‌ها حاضر نیستند این بی‌اعتمادی را قبول کنند و اگرچه به زبان می‌گویند آمریکا دشمن است اما احساس واقعی بی‌اعتمادی به آمریکا، در آنها وجود ندارد.
ایشان خاطرنشان کردند: هنگامی که در انسان احساس دشمنی و بی‌اعتمادی واقعی به طرف مقابل وجود داشته باشد، در مذاکرات و دیدارها، الزامات آن را رعایت می‌کند و به گفته‌های طرف مقابل مطلقاً اعتماد نخواهد کرد.
بی‌اعتمادی مطلق به آمریکا، نتیجه‌ی عقلانیت ناشی از فکر و عمق و تجربه :
موضوع دشمنی آمریکا را در طول سال‌های متمادی بعد از انقلاب و در قضایای اخیر مذاکرات هسته‌ای و در مسائل دیگر دیده‌ایم.
در قضیه‌ی مشروطه، هنگامی که به انگلیسی‌ها اعتماد و راه به‌سمت سفارت آنها کج شد، ضربه‌ی اساسی وارد و نتیجه‌ی آن ۷۵ سال عقب ماندن کشور شد.
ایشان خطاب به برخی کشورهای منطقه خاطرنشان کردند: اگر هوشیار نباشید و ترفند نظام سلطه‌ی آمریکا را درک نکنید و فریب لبخند آنها را بخورید، شما هم ممکن است ۵۰ یا حتی ۱۰۰ سال عقب بیفتید.
اگر ما امروز راه را برای مذاکره با آمریکایی‌ها و وسوسه‌های آنها در بخش‌های مختلف، باز کنیم، نه فقط زمینه‌ساز نفوذ آشکار و پنهان آنها شده‌ایم بلکه پیشرفت مورد نظر کشور هیچ‌گاه محقق نخواهد شد و عقب‌ماندگی قطعی خواهد بود.
تأکید بر لزوم هوشیاری و بیداری مسئولان در قبال نفوذ و سلطه‌ی دشمن :
آمریکایی‌ها اصرار دارند که ما با آنها درباره‌ی مسائل منطقه‌ی غرب آسیا به‌ویژه سوریه، عراق، لبنان و یمن مذاکره کنیم؛ هدف واقعی آنها از این درخواست‌های مذاکره چیست؟ آنها هدفی جز جلوگیری از حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه به‌عنوان عامل اصلی ناکامی‌های آمریکا ندارند.
عقلانیت اقتضا می‌کند نسبت به کسانی که دشمنی خود را آشکار کرده‌اند، بی‌اعتمادی مطلق داشته باشیم.
برخی زمزمه‌ها برای مذاکره با آمریکا درخصوص مسائل منطقه :
مذاکره با آمریکا نه‌تنها فایده ندارد، بلکه ضرر هم دارد و این موضوع، با استدلال به مسئولان سطوح بالای کشور گفته شده و آنان نیز پاسخی در رد آن نداشتند.
مذاکره نه‌تنها دشمنی‌ها را کم نمی‌کند بلکه زمینه را برای نفوذ باز می‌کند:
دشمن تمام تلاش خود را برای برهم زدن امنیت کشور قرار داده است، بنابراین همه‌ی سازمان‌های نیروهای مسلح و دستگاه‌های مربوطه باید از این امنیت به‌عنوان یک دستاورد مهم در دنیای ناامن امروز، محافظت کنند.
علاوه بر امنیت محیط زندگی، امنیت فرهنگی و فکری نیز بسیار مهم است: سپاه باید در همه‌ی این موارد نقش‌آفرینی داشته باشد.
چند توصیه خطاب به پاسداران انقلاب اسلامی
محور همه‌ی توانایی‌های سپاه، «ایمان و روحیه‌ی انقلابی و جهادی» : نباید اجازه داد که روحیه‌ی انقلابی با میل و دل بستن به دنیا و وارد شدن در مسابقه‌ی تجمل‌پرستی و اسراف تضعیف شود.
«لزوم حفظ پیوستگی نسل‌های جدید سپاه با مفاهیم انقلاب» و «اهمیت مسئله‌ی آموزش».
«بسیج» به‌عنوان «ظرفیتی ملی» / اظهار خرسندی از فعالیت‌های فراوان در این مجموعه‌ی مردمی/تأکید بر عمق‌بخشی به فعالیت‌ها.
«نقش الگو و آینده‌ساز ملت ایران در تحولات جهانی» :
اگر مسئولان و مردم بتوانند اقتصاد مقاومتی را به معنای واقعی محقق و کشور را از جادوی مالی و پولی دشمن خلاص کنند و ارزش و آقایی دلار را در زندگی اقتصادی بشکنند، کشورهای دیگر را نیز نجات داده‌اند و برای آنها الگو خواهند شد.
علت عصبانیت دشمنان از ملت ایران، همین ویژگی الهام‌بخشی جمهوری اسلامی :
حرکت ملت ایران با وجود انبوه فشارها، تحریم‌ها و تهدیدها روزبه‌روز شفاف‌تر و شجاعانه‌تر، و نهال پاک و مبارک انقلاب اسلامی هر روز تناورتر شده است.
تلاش دستگاه‌های تبلیغاتی تحت سلطه‌ی صهیونیست‌ها برای پوشاندن این واقعیات درخشان/ استقبال‌های مردمی از مسئولان در برخی سفرهای خارجی، دلیل دیگری بر الگو شدن ملت ایران :
مهوری اسلامی هنوز در ابتدای راه دستیابی به اهداف و آرمان‌های والا است اما همین مقدار از حرکت و نشان دادن استقلال، ایستادگی و عزم راسخ نیز دل‌های ملت‌ها را به خود جذب کرده است.
تأکید بر لزوم ادامه دادن این راه نورانی با قدرت و آمادگی مادی و معنوی روزافزون:
درس قرآن به ما این است که در مقابل دشمنی‌ها باید با یاری جستن از خداوند، استقامت و پایداری کرد، زیرا خدا و هدایت الهی همراه ما است.
اگر ما انگیزه، ایمان و عزم راسخ خود را حفظ کنیم و عقل و تدبیر را به‌درستی به‌کار ببندیم، بر تدابیر همه‌جانبه‌ی دشمنان فائق خواهیم آمد و برخلاف تصور برخی که خیال می‌کنند محاصره شده‌ایم، همه‌ی دشمنان را به خاک خواهیم نشاند.
من نسبت به آینده هیچ نگرانی ندارم و معتقدم به توفیق الهی، فردای کشور از امروز آن، بسیار بهتر خواهد بود.

منبع :khamenei.ir
خبرگزاری فارس :
خبرگزاری ایکنا :
خبرگزاری ایرنا :