مطالعه کتاب خرید کتاب دانلود کتاب
عنوان کتاب : از نماز بیشتر بدانیم
پديدآورنده : محمد تقی سبحانی نیا
محل نشر : قم
ناشر : دارالحدیث
نوبت چاپ : اول
تاریخ انتشار : 1395
تعداد صفحه : 128
قطع : رقعی
زبان : فارسی
جستجو در Lib.ir

از نماز بیشتر بدانیم

چهل پرسش و پاسخ پرتکرار در مورد نماز

پرسش های زیاد در باره نماز وجود دارد که ذهن جوان را به خود مشغول ساخته و بی پاسخ ماندن آن پرسش ها به طور طبیعی انگیزه جوان را از توجه به نماز و اهتمام به آن کاهش می دهد. وجود این پرسش ها، نویسنده را برآن داشته است کتابی در این موضوع با اتکا به منابع معتبر روایی و قرآنی به ویژه کتاب دو جلدی شناخت نامه نماز، چاپ دارالحدیث، بنگارد.

این اثر در بر دارنده چهل پرسش و پاسخ در دوازده بخش با این عناوین است: تشریع نماز، صورت یا شکل نماز، اوقات نماز، اجزای نماز، اهمیت نماز، آثار و برکات نماز،‌ مراقبت از نماز،‌ آداب نماز، قبولی نماز، سبک شماردن نماز، بی‌مبالاتی در ادای نماز و مسائل اختلافی بین شیعه و سنی.

مقدمه نویسنده

... اثر پیش رو، اقدام کوچک و ناچیزی است که از احساس مسئولیت مؤلّف، نشئت گرفته و تلاشی است برای پاسخ گویی به برخی از مهم ترین پرسش های جوانان در باره نماز. این اثر، با ادبیاتی ساده و روان و البته به صورت موجز با اتّکا به کتاب ارزشمند شناخت نامه نماز، تدوین گردیده است. شناخت نامه نماز، توسّط آیت اللّٰه محمّدی ری شهری و جمعی از همکاران صَدیق ایشان در مؤسّسه علمی ـ فرهنگی دار الحدیث، تدوین و توسط انتشارات دار الحدیث، به زیور طبع آراسته شده است. از این رو، تقریباً تمام پاسخ های ارائه شده به پرسش های کتاب، برگرفته از آیات و احادیث است و ضمن کوتاهی و کم حجمی اثر، متقن و منطقی است. امید است که خوانندگان عزیز، از مطالعه آن بهره کافی را ببرند و برای پرسش های احتمالی آنان، پاسخی در خور و شایسته، ارائه شده باشد.

در این کتاب، چهل پرسش پُر تکرار در باره نماز، مورد توجّه قرار گرفته و پاسخ داده شده است. پرسش ها در چند دسته تقسیم و به صورت موضوعی، همان گونه که در فهرست کتاب آمده، مرتّب شده است. از ویژگی های این پرسش ها، تنوّع ​موضوعی آن است که تقریباً به ابعاد مختلفی همچون پیشینه، تشریع، اهمیّت، ساختار، سبُک شمردن و آداب نماز و نیز تفاوت های بین شیعه و سنّی در نماز، مربوط می شود. البته ناگفته نماند که بنا نبود در این اثر به پرسش های مربوط به احکام نماز، پرداخته شود؛ چه آن که پرسش های مربوط به احکام نماز، از نظر رتبه پس از اعتقاد و باور به وجوب آن و نیز اهتمام به انجام دادن این فریضه الهی است. همچنین، محلّ پاسخ گویی به این قبیل پرسش ها، رساله های عملیه است که بسته به انتخاب مرجع تقلید به وسیله مکلّفان، ممکن است پاسخی متفاوت داشته باشد؛ زیرا احتمال اختلاف در فتاوا در بین فتاوای مراجع تقلید، بویژه در برخی مسائل جزئیِ نماز، وجود دارد. بنا  بر این، خوانندگان عزیز برای دریافت پاسخ سؤالات شرعی خویش در موضوع نماز، لازم است به رساله مرجع تقلید خود رجوع کنند و این اثر، منبع مناسبی برای دریافت پاسخشان نیست؛ اگر چه چند پرسش شرعی از باب ضرورت، مورد بررسی قرار گرفته و پاسخ داده شده است...